Enpä olisi ikinä uskonut, että tämäkin päivä vielä koittaa. Eli nyt meikäläinen on sitten ruvennut oikein bloggaamaan. Olen aina vähän naureskellut tällaisille touhuille, mutta saahan sitä ihminen muuttaa mielensä! Tässä kun ikää on alkanut kertyä ja aikaakin on riittämiin, olen alkanut välillä muistelemaan menneitä ja miettimään niitä oikein ajan kanssa. Kavereille ja vaimollehan sitä tulee sitten turistua näistä jutuista. Varmaan vähän liiankin kanssa.

Kaikkea vauhdikastahan sitä on elämän varrella ehtinyt sattua. Ja monelle tarinalle saa vieläkin nauraa makoisasti. Niinpä olenkin ajatellut, että miksi näitä sattumuksia ei voisi jakaa vähän laajemmallekin lukijakunnalle. Saisivat nuoremmatkin ottaa vähän oppia kokemuksistani. Minähän olen vanhoja Hangö IK:n miehiä. Sen seuran riveissä olen touhunnut lähes koko ikäni ja siellä myös pelasin aktiivisen jalkapalloaikani. Näistä ajoista ajattelin tässä blogissanikin kirjoitella, ja samalla muistella vanhoja hyviä aikoja.

Ei sillä etteikö Hangö IK – tai viralliselta nimeltään Hangö Idrottsklubb – yhä olisi voimissaan, mutta ehkä nuoremmat haluavat kuulla vähän vinkkejä tällaiselta konkarilta. Niitä nimittäin riittää! Futiksen lisäksi tulen varmaan kirjoittamaan vähän muustakin urheilusta. Saas nyt nähdä, mihin kaikkeen haluankin painavan sanani sanoa. Jalkapallo nyt on ollut minulle aina se rakkain urheilulaji, ja pärjäsinhän minä siinä aikoinani vallan mainiosti – jos sitä tällä tavalla sopii itseään kehuskella. Kyllä se varmaan on ollut pitkälti tuon urheiluharrastuksen seurausta, että olen vieläkin erinomaisessa kunnossa ja terveys on pysynyt hyvänä. Kuitenkin on saanut sivusta seurata, että asiat eivät ole ihan näin hyvin menneet kaikilla ikätovereilla.

Se on kumminkin juuri terveys, mikä on ihmiselle kaikista tärkeintä. Etenkin näin vanhemmiten sen huomaa. Ei raha tee ihmisestä onnellista, jos terveyttä ei ole. Siksi ajattelin kirjoittaa näistä asioista tässä blogissanikin ja muistuttaa vähän teitä nuorempiakin lukijoita sen tärkeydestä. Muutama hyvä vinkkikin on varmasti luvassa. Niin terveydestä kuin monesta muustakin aiheesta, sen voin jo etukäteen teille luvata.

 

Vanhan jalkapalloveteraanin muisteluita

Eli siinäpä varmaan se tärkein: urheilusta tulen tässä kirjoittamaan, ja erityisesti kuningaslaji jalkapallosta. Välillähän sitä varmaan saa eksyä vähän aiheestakin, jos sattuu tässä vanhoilla päivillä vielä jotain sellaista mukavaa, mistä haluan teille kertoa. Mieluusti kirjoitan, millaista tällaisen vanhan jalkapalloveteraanin elämä nykyajan Suomessa on. Ettei mene vain sen haikailuksi, millaista elämä nuorena miehenä oli.

Ja mikäs tässä tosiaan on valitellessa, kun terveyttä ja tekemistä riittää. Nyt kun uskaltauduin tätä blogin kirjoittamistakin kokeilemaan. Pitkään olin tätä jo miettinyt, mutta sitten tuolla meidän työväenopistolla järjestettiin oikein kurssi bloggaamisesta. Sen käytyäni ajattelin, että nytpä sitten pistetään tuumasta toimeen; lopetetaan tämä jahkaileminen ja pistetään se blogi pystyyn. Tässäpä siis tuotokseni tältä kertaa.